Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok. segítség kérés

Főoldal » Általános iskola » Matematika
344
-3(x+3)-4= 5-4(x-8) +7(2-x)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Nem vagyok benne biztos, de kiindulása alapnak jó lehet:

-3(x+3)-4=5-4(x-8)+7(2-x)
-3x-9-4 = 5-4x+32-7x+14 /zárójel felbontása
-3x-13 = -11x+51 / összevonás
-3x-13 = -11x+51 / +13
-3x = -11x+64 / +11x
8x = 64 / :8
x = 8
Módosítva: 4 éve
1