Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szeretnék segítséget kérni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
466
(9x+3) - (5x+7)=3- (x-1)
x-7+7(x-1) = -10(2-x)+x+12(x+1)
-3(x+3)-4= 5-4(x-8) +7(2-x)
7x-(3x+5) = 13+(4x-8)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(9x+3)-(5x+7)=3-(x-1)
9x+3-5x-7 = 3-x+1 /zárójel felbontás
4x-4 = 4-x / hasonló tagok és számok összevonása
4x-4=4-x / +4
4x = 8-x / +x
5x = 8 / :5
x = 8/5

x-7+7(x-1)=-10(2-x)+x+12(x+1)
x-7+7x-7 = 10x-20+x+12x+12 / zárójel felbontása
8x-14 = 23x-8 /hasonló tagok és számok összevonása
8x-14 = 23x-8 /+14
8x = 23x+6 /-23
-15x = 6 /:15
x = -6/15 = -2/5

7x-(3x+5)=13+(4x-8)
7x-3x-5 = 13+4x-8 / zárójel felbontása
4x-5 = 5+4x / hasonló tagok és számok összevonása
4x-5 = 5+4x / +5
4x = 10+4x /-4x
0 = 10
Mivel itt nem marad x, ennek az egyenletnek nincs megoldása?
Módosítva: 4 éve
1