Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene ebben valaki? sürgős

Főoldal » Általános iskola » Matematika
655
1. Gondoltam egy számra. Megszoroztam 4-gyel, az eredményből kivontam 20-at 280-at kaptam. Melyik számra gondoltam?
2. Gondoltam egy számra hozzá adtam 20 at az összeset meg szoroztam 4-gyel majd a szorzatból levontam 5 öt így nagyobb számot kaptam mint a gondolt szám 6 szorosa
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1. 75
2. ×<37,5

Remélem tudtam segíteni ☺️☺️
1

Láttam, hogy érkezett már rá válas, de én inkább elküldöm levezetve, mert a kérdező csak ebből tud tanulni.

1.)
4x-20=280 /+20
4x=300 /÷4
x=75

2.)
4(x+20)-5>6x
4x+80-5>6x /-4x
75>2x /÷2
x<37,5
1