Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legyen X egy exponenciális eloszlású valószínűségi változó λ=0.71 paraméterrel

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
481
Legyen X egy exponenciális eloszlású valószínűségi változó λ=0.71 paraméterrel. Számítsuk ki az alábbi valószínűségeket.

A. P(X>1) =
B. P(X>0.62) =
C. P(X<0.71) =
D. P(0.54<X<3.64) =
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Eloszlásfüggvény így néz ki:
`P(X<x)=F(x)=1-e^(-0,71*x)`, ha `x gt 0`.

Az értelmezési tartomány minden `]a, b[` intervallumán alkalmazható a következő formula:
`P(a le X < b)=F(b)-F(a)`.

A. `P(X ge 1) = P( 1 le X lt oo)=F(oo)-F(1) approx 0,4916`
B. `P(X ge 0,62) = P( 0,62 le X lt oo)=F(oo)-F(0,62) approx 0,6439`
C. `P(X < 0.71) = P( 0 le X lt 0,71)=F(0,71)-F(0) approx 0,3959`
D. `P( 0,54 le X lt 3,64)=F(3,64)-F(0,54) approx 0,6061`
Módosítva: 4 éve
0