Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell megoldani táblázattal?

Főoldal » Középiskola » Matematika
484
1. Egy autó árát 20%-kal leszállították, így 1600 euróért árulják. Mennyibe kerülhetett eredetileg?

2. Andrea 80 perc alatt hordja tele vízzel a medencét, Júlia 70 perc alatt, Zalán 60 perc alatt. Mennyi idő alatt végeznek a munkával együtt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1)
Ha 20%-kal leszállították, akkor az eredeti ár 80%-át fizeted.
80%.......1600 euró
1% ........1600/80=20 euró
100% ....20*100= 2000 euró

2)
Név........ Egyedül.......1 perc alatt.......x perc alatt
Andrea...80 perc.........1/80..................... x/80
Júlia.........70 perc..........1/70......................x/70
Zalán.......60 perc.........1/60......................x/60

Az utolsó oszlopot összeadva az 'egy egész' munka lesz:
x/80+x/70+x/60=1 /*1680
21x+24x+28x= 1680 /öv
73x=1680 /:73
x=23,01
Tehát 23 perc alatt végeznek együtt.

Módosítva: 4 éve
0