Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy kétoldalú érmét 10-szer feldobunk.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
432
Egy kétoldalú érmét 10-szer feldobunk. Mennyi a valószínűsége annak, hogy pontosan 7 alkalommal kapunk fejet?
A valószínűsége:
Mennyi a valószínűsége annak, hogy legalább 7 alkalommal kapunk fejet?
A valószínűsége:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Az egyik oldal kidobásának esélye 50%, a másiknak is 50%.
Ha csak egyfélét dobunk egymásután kétszer az 50%x50% = 25%, máshogy 0,5x0,5=0,25
Ha ez már többször történik inkább hatványt írunk mert egyszerűbb és rövidebb.
Esetek száma: 7
esélye annak az eseménynek 50% = 0.5 ezért --> 0,57
-1