Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ez az

Főoldal » Középiskola » Matematika
426
Meg kell mindet oldani valamint levezetni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
3,4,5 zöld és1-4-ig a hf-ben a barna hátteres.
Módosítva: 4 éve
0

3. Kép.
Pitagorasz-tétel
6002+?2=15002 /-6002
?2=2250000-360000
?2=1890000 / ( ) 
?∼1374m


1

5.
1. lépés: szerkessz egy tetszőleges hosszúságú szakaszt.
2. lépés: a szakasz egyik végpontjára szerkessz egy a szakaszra a merőleges félegyenest.
3. lépés: szúrd a körződet az előbbi pontba és vedd körzőnyílásba a szakaszt.
4. lépés: a körzőnyílással metszd el a félegyenest.
5. lépés: a két magányos pontot kösd össze, ez lesz az eredeti szakasz  2 -szöröse
6. lépés: a  2 -es szakasz egyik végpontjára ismét szerkéssz a már előbb leírt módon az eredeti szakaszt.
7. lépés: a két magányos pontot ismét kösd össze, ez lesz az eredeti szakasz  3 -szorosa.
1