Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
400
Legszíves segítsétek megoldani
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
7.)
K=36,424 cm

K=2rπ

36,424=2rπ
r=36,424/2π≈5,797 cm

h=19 cm

Talap=r²π
Talap=5,797²*π≈105,57 cm²

Tpalást=2rπh
Tpalást=36,424*19=692,056 cm²


V=Talap*h
V=105,57*19≈2005,9 cm³

A=2Talap*Tpalást
A=105,57+692,056=73060,4 cm²
0