Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a valószínűsége annak, hogy a B vállalat gyártotta?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
354
Három vállalat gyárt számítógépeket, nevezzük őket úgy hogy A, B és C. Az A vállalat 4-szer annyi számítógépet gyárt, mint a C vállalat. A B vállalat pedig 5-szer annyi számítógépet gyárt, mint a C vállalat. Annak a valószínűsége, hogy az A vég által gyártott számítógép hibás 0.012, annak a valószínűsége, hogy a B vállalat által gyárott számítógép hibás 0.046, és annak a valószínűsége, hogy a C vállalat által gyárott számítógép hibás 0.038.
Véletlenszerűen kiválasztunk egy számítógépet, melyről kiderül hogy hibás. Mi a valószínűsége annak, hogy ezt a B vállalat gyártotta?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Sylvia korábban megoldott egy hasonló feladatot, ez alapján valami hasonló lehet (nem vagyok benne 100%-ig biztos, de kiindulásnak jó lehet)

"A" vállalat
Gépek: 4
Hibás gépek: 0.012*4 = 0.048

"B" vállalat
Gépek: 5
Hibás gépek: 0.046*5 = 0.23

"C" vállalat
Gépek: 1
Hibás gépek: 0.038

Összes hibás gép: 0.048+0.23+0.038 = 0.316

Keresett valószínűség: 0.23/0.316 = 0.727848 = 72.785%
0