Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes arányosság

Főoldal » Általános iskola » Matematika
604
Sziasztok! Tudtok segíteni? Egy négyszög belső szögeinek aránya 1:2:3:3. Mekkorák a négyszög szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1:2:3:3 azaz 1+2+3+3=9
Vagyis a 4szog belso szogeinek osszege 360.
360:9=40 es ez szamit 1-nek
Vagyis 1=40fok
2=2x40=80fok
3=3x40=120fok
3=3x40=120fok
0