Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legyenek A és B független események.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
570
Legyenek A és B független események, melyekre P(A)=0.16 és P(B)=0.55. Számítsuk ki az alábbi kifejezések értékét:

P(A|B)=
P(B|A)=
P(A és B)=
P(A vagy B)=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Mivel A és B független események ezért `P(A|B)=P(A)=0,16` és `P(B|A)=P(B)=0,55` továbbá `P(AB)=P(A)*P(B)=0,16*0,55=0,088`. És mivel `P(A)+P(B)=P(A+B)+P(A*B)`, ezért
`P(A+B)=P(A)+P(B)-P(A*B)=0,16+0,55-0,088=0,71-0,088=0,622`.
Megjegyzés: `A` `és` `B` esemény jelölésére használatos még az `AB`, illetve `A` `vagy` `B` esemény jelölésére az `A+B` is. Itt a "vagy"-on a "megengedő vagy"-ot és nem a "kizáró vagy"-ot kell érteni.
Módosítva: 4 éve
1