Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legyen A és B olyan események, melyekre P(A)=0.3, P(B)=0.77, és P(B|A)=0.38.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
362
Legyen A és B olyan események, melyekre P(A)=0.3, P(B)=0.77, és P(B|A)=0.38. Számítsuk ki a következő kifejezések értékét:

P(A és B)=
P(A vagy B)=
P(A|B)=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Folytatom a https://ehazi.hu/q/110006 kérdésnél feltett gondolatmenetet és jelöléseket.
Most A és B nem független események.
Mivel `P(B|A)=frac{P(A*B)}{P(A)}`, ezért `P(A*B)=P(B|A)*P(A)=0,38*0,3=0,114`,
`P(A|B)=frac{P(A*B)}{P(B)}=frac{0,114}{0,77} approx 0,148` és
`P(A+B)=P(A)+P(B)-P(A*B)=0,3+0.77-0,114=0,956`.
Módosítva: 4 éve
0