Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldás ezeknek az egyenleteknek(levezetéssel együtt)??

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1315
2*(x+1)-8=3*(2x-5)-3x
2*(2-3x)+5=x-5
1-5*(x-1)=2*(2x-1)-x
Válaszodat köszönöm!!
a * =szorzással
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1)
2x+2-8=6x-15-3x
2x-6=3x-15
9=x

2)
4-6x+5=x-5
9-6x=x-5
14=7x
2=x

3)
1-5x+5=4x-2-x
6-5x=3x-2
4=8x
0,5=x
0