Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1085
Egy gyárkémény árnyéka 35,8 m , ugyanakkor a földbe szúrt 1,9 m hosszú karónak az árnyéka 1,62 m.Hány méter magas a gyárkémény?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Google szerint (nem 100% biztos, hogy jó, hátha valaki jobban tudja)

2 - 0,10 = 1,9

x/35,8 = 1,9/1,62

x = 35,8*1,9/1,62

x = 41,98765432


A gyárkémény magassága 41,98765432 méter.
1