Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékos feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
2241
Egy termék árát az egyik hónapban 20%-kal,majd a következő hónapban újabb 20%- kal megemelték.A két áremelés együttesen hány %-os áremelésnek felel meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
20%-os áremelés az árát 1,2-szeresére emeli
(100+20=120% az 1,2)
A két áremelés 1,2 ⋅1,2 = 1,44-szeresére változtatja. (Az 1,44 az 144% és 144-100=44%)

Ez 44%-os áremelésnek felel meg.
0