Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges logaritmikus egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
661
Hányadrésze van meg egy kőzetben az időszámításunk kezdetén még meglevő radioaktív tórium-izotópnak?
A radioaktív anyagok bomlását az m = m0 2^ –t/T egyenlet írja le, ahol m a pillanatnyi tömeg; m0 a kezdeti tömeg; t az eltelt idő; T az anyag felezési ideje., amely ezen tóriumizotóp esetén 80 000 év.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Pls!
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
m=m₀·2-2022/80000
m/m₀=0,9826=98,26%
0