Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
421
Légyszíves Segítsétek megoldani
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5.)
a=6 cm
b=5 cm
c=7,8 cm
h=11 cm

Talap=a*ma/2

Talap=6*5/2=15 cm²

V=Talap*h

V=15*11=165 cm³

A=2Talap+Tpalást

Tpalást=(a*h)+(b*h)+(c*h)

Tpalást=(6*11)+(5*11)+(7,8*11)=206,8 cm²

A=2*165+206=536,9 cm²

6.)
r=14 cm

d=2r
d=2*14=28 cm
h=28 cm

V=r²πh

V=14²*π*28=5488π≈17241,06 cm³

A=2πrh+2πr²=2πr(r+h)

A=2*π*14(14+28)=1176π≈3694,51 cm²
0