Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
380
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
100% = 12cm (növeljük 35%-kal => +35%) /szorzom 1,35-vel mindkét oldalt
135% = 16,2 cm
1 oldal = 16,2 cm

K: 16,2-ször 4 = 64,8 cm (4a)
T: 16,2-ször 16,2 = 262,44 cm (aa)

Válasz: Az új négyzet kerülete 64,8 cm, területe 262,44 cm.
0