Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene ebbe a feladatba,mert lehet valamit nem értek...

Főoldal » Általános iskola » Matematika
428
Oldd meg az egyenletrendszereket:
(a) 2x+y=3 -behelyesités módszerrel
3x-2y=-13
(b) 5x+3(y-1)= 8 -kiküszöbölés módszerrel
7x-6(y+2)=-17
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, segítség, kétismeretlenes, 2módszer
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) 2x+y=3 ----> y=3-2x
3x-2y=-13 ----> 3x-2*(3-2x)
3x-6+4x=-13 /+6
7x=-7 /:7
x=-1 ----> y=3-2*(-1)=5
b) 5x+3(y-1)= 8 ------------------------------------------->5x+3y-3=8 /+3
7x-6(y+2)=-17 --->7x-6y-12=-17 /+12 5x+3y=11
7x-6y=-5 /:2
3,5x-3y=-2,5
11+(-2,5)=3,5x-3y+5y+3y
8,5=8,5x /:8,5
1=x ----> 5*1+3y=11 /-5
3y=6 /:3
y=2


0