Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mit kell csinálni az ilyen feladatoknál segitség!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
402
1.Oldd meg a következő egyenletet!
2-x/3=1
2.Két szám összege 31,különségük 3.Határozd meg a két számot!
(a másadik feladatot azért kérdeztem,mert nem tudom,hogy hogyan kéne levezetni,hogy egyből ne az eredményt irjam be)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2-x/3=1 beszorzol 3-mal
6-x=3
amiből x=3

Az is lehet, hogy (2-x)/3=1 egyenletet akartad kiírni.
2-x=3
amiből x=-1

x+y=31
x-y=3
Add össze a két egyenletet.
2x=34
amiből x=17 és y=14
0