Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

"Többet ésszel, mint erővel!"

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1278
a. 13/24*12/65
b. 3egész 1/2:49/4*7/8
c. 2/3:17*7/8*4/14*17
d. (-8)* (-3/4)+11/19*0*5/7
e. 3 egész 2/5:34/35-35/34*17/5
f. 5* (2/3)"2"négyzeten-4*(2/3)"2"négyzeten
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az a lényeg, hogy ezekre figyelj oda:
Keresztbe egyszerűsítés
Kivonás (mint az utolsó esetben)
0-val szorzás (d-ben) DE! ha van benne összeadás vagy kivonás, akkor csak az a tag lesz 0
1

c) 2/3/17*7/8*4/14*17=2/3*1/17*7/8*4/14*1/17=2/3*2*2=2/12=1/6
1