Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
378
7x-(3x+5) =13-4(x-2)
Ezt nem tudom megoldani
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
7x-(3x+5)=13-4(x-2)
7x-3x-5=13-4x+8
4x-5=21-4x /+4x
8x-5=21 /+5
8x=26 /÷8
x=26/8=13/4=3,25

Ekvivalens átalakítások miatt a kapott gyök jó.

M={3,25}
0