Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a válaszokat, előre is!

Főoldal » Középiskola » Matematika
432
Két hasonló háromszög
a=10cm
b=14cm
a’=25cm
c’=20cm
Határozzuk meg a két háromszög kerületét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=10 cm
a'=25 cm

Tehát a ' háromszög oldalai 2,5-ször nagyobbak a másiknál.

b=14 cm
b'=14*2,5=35 cm

c'=20 cm
c=20÷2,5=8 cm

K=a+b+c

K=10+14+8=32 cm

K'=25+35+20=80 cm

Ell.: 32*2,5=80
0