Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ismeretlen koordináta

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Határozd meg az A(5, y) pont ismeretlen koordinátáit úgy, hogy az:
x² - 9y² = 9
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5²-9y²=9
25-9y²=9
16=9y²
16/9=y²
y=4/3 vagy y=-4/3
0