Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érintője-e az egyenes a körnek?

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
y = x + 6
x² + y² = 9

.. levezetéssel
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x² + y² = 9 és y = x + 6
x²+(x+6)²=9
x²+x²+12x+36=9
2x²+12x+27=0
Mivel D<0 ezért a körnek és az egyenesnek nincs közös pontja, így az egyenes nem érintője a körnek.
0