Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges egyenlet feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
768
Cili és Dorka együtt 100 kg. Ha Dorka tömegéből 3kg-ot elvennénk és hozzáadnánk Cili tömegéhez,épp egyenlőek lennének. Hány kg most Cili?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Cili: x
Dorka: y

x+y=100
y-3=x+3

x=100-y

y-3=100-y+3
y-3=103-y /+y
2y-3=103 /+3
2y=106 /÷2
y=53

x=100-53=47

Ell.:
47+53=100
53-3=50 47+3=50 50=50
0