Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög befogó

Főoldal » Középiskola » Matematika
841
Egy derékszögű háromszög átfogója 10 cm, a hozzá tartozó magasság 4,8 cm. Mekkorák a szögei? Mekkorák a befogói?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, háromszög, befogó
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`c=10` `cm`
`a=4,8` `cm`

`a²+b²=c²`

`4,8²+b²=10²`
`b²+23,04=100` `//-23,04`
`b²=76,96`
`b=sqrt(76,96)≈8,77 cm`

`γ=90°`

`sinα=a/c`
`sinα=(4,8)/(10)`
`sinα=0,48`

`sin^(-1)(0,48)≈28,66°`

`β=180-90-28,66≈61,34°`
Módosítva: 4 éve
0