Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Biztos nagyon egyszerű, de nem tudom megoldani. kérlek segítsetek!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
380
egy háromszög a+b oldala 10 cm, a+c oldala 8,7 cm, b+c oldala 9,3 cm.
melyik a leghosszabb oldal?
mekkora az a, b, c oldal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a+b=10
a+c=8,7
b+c=9,3

a=10-b
a=8,7-c
b=10-a
b=9,3-c
c=8,7-a
c=9,3-b

(8,7-c)+(9,3-c)=10
18-2c=10 /+2c
18=10+2c /-10
2c=8
c=4 cm

a=8,7-4=4,7 cm
b=9,3-4=5,3 cm

Ell:
4,7+5,3=10=10
4,7+4=8,7=8,7
5,3+4=9,3

A b oldal a leghosszabb.
a=4,7 cm
b=5,3 cm
c=4 cm
0