Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene valaki?

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Egy 25°36’-es emelkedőn, egyenes úton 120 m magasra jutunk. Milyen hosszú a sétaút?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam ábrát a megoldás jobb megértéséhez.
Ez egy derékszögű 3szög ami azt jelenti, hogy a szöggel szembeni befogó/átfogó= a szög sin (szinusz)-a.
Tehát legyen a sétaút (az átfogó) c így 120/c=sin(25°36’) 25°36’=25,6° mert 36' (szögperc)=36°/60=0,6°
120/c=sin(25,6°) ezt beütjük a számológépbe vagy a függvénytáblázatba (fokban) és megkapjuk hogy kb.: 0,432085748
120/c=0,432085748 / ()-1 -1-dik hatványra emelünk tehát megcseréljük a számlálót a nevezővel
c/120=2.314355432 /*120 120-szal szorzunk mindkét oldalon
c=277.7226519m
Kész!
0