Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
381
2x-y
-----=
2
X=2,5 y=-5/3 (x-1)*(2+y)=

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
x=2,5
y= 5/3 (2,5-1)*(2+y)=>y=5/3*1,5/1*2+y=> y=7.5/3*2+y=>2y=2,5*2=5 I :2
2*2,5-2,5/2=5-2,5/2=2,5/2
A / osztást jelent ,remélem tudtam segiteni
0

Kedves Hunor
Lehet én írtam be rosszul
Számíts ki a kifejezések helyettesítési értékét ,ha X= 2,5 y = -5 per 3
Algebra
(x-1)*(2 +Y)=
2x-y per 2 =
Nem értettem megoldás .
De nagyon köszönöm foglalkoztál a feladattal.
1

Mellékelem az elsőt levezetve. Remélem tud segíteni.

A MEGOLDÁS LÉPÉSEI
(2.5−1)×(2−5/3)

Kivonjuk a(z) 2 értékből a(z) 1 értéket. Az eredmény 1.5.

1.5(2-5/3)

Átalakítjuk a számot (2) törtté ( 6/3) ).
1.5(6/35/3 )

Mivel 6/3 és 5/3 nevezője ugyanaz, a kivonásukhoz kivonjuk egymásból a számlálójukat.
1.5×( 6-5/3 )

Kivonjuk a(z) 6 értékből a(z) 5 értéket. Az eredmény 1.
1.5×( 1/3 )

Átalakítjuk a decimális formátumú számot (1.5) törtté (15/10 ). A törtet ( 15/10) leegyszerűsítjük 5 kivonásával és kiejtésével.
3/2 ×( 1/3 )

Összeszorozzuk a következőket: 3/2 és 1/3 . Ezt úgy végezzük, hogy a számlálót megszorozzuk a számlálóval, a nevezőt pedig a nevezővel.
3*1/2*3


Kiejtjük ezt az értéket a számlálóban és a nevezőben is: 3.
1/2


SZORZATTÁ ALAKÍTÁS
1/2 =0.5
Módosítva: 4 éve
0