Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek a törtekben!

Főoldal » Középiskola » Matematika
444
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
-1/48
Módosítva: 8 éve
0

A törtet átírjuk így -45/16 + 64/24 ha ez megvan megkeressük a közös nevezőt amit 48. 48:16=3 48:24=2 3x-45=-135 67x2=134
-135+134
hosszú tört vonal
alá 48
= -1/48
Módosítva: 8 éve
1