Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Behelyetesítési modszer segítség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
360
Valaki tud segíteni ebbe a feladatba behelyetesítési módszer segítségével? :
{-2x+3y=10
{x+2y=2
Levezetéssel kérném! Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, segítség, Egyenletrendszer, Behelyetesítésimódszer
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A behelyetesítési módszernél az a lényeg h egyik egyenletet úgy alakítod h az egyik változó csak egyik oldalon jelenjen meg.
Pl:
I. 3x + 4y = 10
II. 5x - 7y = 3
most jön az egyik egyenletből a kif
I. 3x + 4y = 10 / -4y
3x = 10-4y / :3
x = (10-4y) /3
Most ezt az x értékét be kell helyetesíteni a 2. egyenletbe Így az egyenletbe már csak egy változó marad így az könyedén megoldható.
5*[(10-4y) /3] -7y = 3
...
most ezt a tudást felhasználva próbáld megoldani a saját egyenleted mert ha így sikerül akkor jobban megérted mintha lemásolnád.
Amúgy a sajátod megoldása (-2,2).
x-re -2 y ra 2 a Megoldás

Módosítva: 4 éve
0