Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Jelölje az X valószínűségi változó a szobák számát egy véletlenszerűen kiválasztott lakóegységben egy bizonyos városban, ahol a tulajdonos is lakik.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
415
A X valószínűségi eloszlását láthatjuk az alábbi táblázatban.

X | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
p(x) | 0.1 | 0.22 | 0.35 | 0.18 | 0.04 | 0.05 | 0.04 | 0.02

(a) Mi a valószínűsége, hogy a választott lakóegységben több mint 5 szoba van? P(X>5) =
(b) Mi a valószínűsége, hogy a választott lakóegységben három szoba van? P(X=3) =
(c) Mi a valószínűsége, hogy a választott lakóegység nem 10-szobás? P(X≠10) =

Az első részét meg tudtam oldani végül, a három lenti kérdés kifogott rajtam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, felsooktatas, eloszlás, diszkrét
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
(a) P(X>5)=P(X=6)+P(X=7)+P(X=8)+P(X=9)+P(X=10)=0,33
(b) P(X=3)=0,1
(c) P(X≠10)=1-P(X=10)=0,98
0