Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene kérem?

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
Van 10 darab számkártyánk, rajtuk az 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 számok. A számkártyákat letesszük egy sorba az asztalra
és rájuk írjuk a sorszámukat, azaz 1-től 10-ig beszámozzuk a lapokat. Így minden lapon két szám szerepel. Minden lapon
összeszorozzuk a két számot, majd a szorzatokat összeadjuk. Mennyi lesz a kapott érték,
a) ha ez a lehető legkisebb,
b) ha ez a lehető legnagyobb?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1*1=1
2*2=4
3*3=9
4*4=16
5*5=25
6*6=36
7*7=49
8*8=64
9*9=81
10*10=100
Összeadva:
385

10*1=10
9*2=18
8*3=24
7*4=28
6*5=30
5*6=30
4*7=28
3*8=24
2*9=18
1*10=10
Összeadva:
220
1