Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ebben tudna valaki segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
469
Anna felvágott egy pizzát egyforma szeletekre. Ezután néhány szeletet megevett, 3 szelet viszont megmaradt. Kicsit
számolgatva azt vette észre, hogy az egész pizza 3/4 részét plusz egy szelet 3/4 részét ette meg. Hány szeletre vágta a pizzát?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
4 szeletre volt vágva a pizza.
Először megtudtuk, hogy megevett 3 pizzát.
Aztán megtudtuk, hogy megette a pizza 3/4 részét.
Ez azt jelenti, hogy megevett a pizzából 3 szeletet. De ezt már leírták nekünk az elején.
Fennmaradt az az 1/4 szelet.
Ebből az egy szeletből evett meg 3/4 részt ebből a szeletből megevett 75%-ot.
Ebből tudjuk, hogy 4 része volt a pizzából.

Remélem tudtam segíteni, hogy részletesen leírtam.
-1

15 szeletre vagta a pizzát
Felírható egy egyenlet a megoldásra:
3/4+3/4 * 1/x + 3/x = 1 / *4x
3x + 3 + 12 = 4x /-3x
15= x


0