Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozzuk meg a sík egyenletét

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
342
A feladat a következőképpen szól:
Határozzuk meg annak a síknak az egyenletét, ami illeszkedik az A(1, 0, 1), B(2, 4, 5), C(3, 5, 7) pontokra.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, egyenlet, pont, vektor, egyenlete, sík, illeszkedő
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Jól kezded, a síkhoz kell egy jormálvektor és az egyik pont (mint az egyenesnél).

AB=(1,4,4)
AC=(2,5,6)

n=ABxAC==det(

i j k
1 4 4
2 5 6

)

=i(24-20)-j(6-8)+k(5-8)=(4,2,-3)

És mondjuk használjuk az A=(1,0,1) pontot.

Az egyenlet:

4x+2y-3z=4*1+2*0-3*1

4x+2y-3z=1
Módosítva: 4 éve
1