Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Többtagú kifejezések szorzata

Főoldal » Általános iskola » Matematika
455
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az ilyen feladatokat úgy kell megoldani, hogy a zárójelen kívül lévő taggal a zárójelen belül lévő összes tagot sorban egymás után beszorozzuk.
Vagyis:

a) 3a(5-4b)=15a-12ab
b) 2x(6-2y)=12x-4xy
c) -5x(3x-4)=-15x²+20x
d) 3y/2(2y+8)=6y²/2+24y/2=3y²+12y
e) 7xy(3x+2y)=21x²y+14xy²
0