Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseggg matek!!!SOSSSSS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
386
1es feladat kellene !sOs!plssss
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(Ezt a feladatot csak most vettem észre, elnézést a két napos késés miatt.) Induláskor nem nehéz észrevenni, hogy a `CAB angle` szög szárain keletkező megfelelő szakaszok aránya megegyezik. Így kínálja magát a párhuzamos szelők tétele: `frac{AE}{EC}=10/15=2/3=6/9=frac{AD}{DB}`-ből következik, hogy `ED` `|\ |` `CB`. A párhuzamos szelők tételének egy másik állításából a `frac{10}{ED}=frac{25}{CB}` `implies` `ED=frac{10*CB}{25}=frac{10*20}{25}=8` cm is levezethető. Tehát `BCED` trapéz kerülete: `BC+CE+ED+DB=20+15+8+9=` `52` cm.
Módosítva: 4 éve
0