Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmusos feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Sziasztok!
Következő ( f ) feladatban szeretnék segítséget kérni!
Köszönöm!:)


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
lg4=2·lg(x+1)
lg4=lg(x+1)² log. fv. sz. mon miatt
4=(x+1)²
x=1 és x=-3
x=1 jó megoldás, x=-3 hamis gyök mert nem eleme az értelmezési tartománynak
2