Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
356
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Valahogy így kell asszem.
Remélem valamiben tudtam segíteni.
0

Ez mehet a keverési egyenlettel.

A zsír (oldott anyag) tömege nem változik a keverés során, csak a %-a.

Vigyázni kell a tömegekkel: a grammot kg-ba kell váltani.

Az oldatrészek tömege összeadódik: 1,2 kg + 0,420 kg + 0,260 kg = 1,880 kg az új oldat.

A zsír mennyisége a keverés előtt:
1,2 kg * 0,015 + 0,420 kg * 0,028 + 0,260 kg * 0,03

ez egyenlő a keverés utáni zsír tartalommal: 1,880 kg * x

1,2 * 0,015 + 0,420 * 0,028 + 0,260 * 0,03 = 1,880 * x

0,018 + 0,01176 + 0,0078 = 1,880 * x

0,03756 = 1,880 * x

x=0,01998 ez közelítőleg 0,02.

Tehát 100*0,02 = 2 tömeg% zsír lesz a keverékben.



Módosítva: 4 éve
0