Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
518
Hány MJ belső energiaváltozás lesz, ha 1,5 hektoliter vizet 20 0C fokról, 110 0C fokra hevítünk?

Köszi a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Gondolom már későn válaszolok, de hátha kelleni fog még valakinek.
m = 1,5 Hl = 150 l = 150 kg
T₁ = 20⁰C
T₂ = 110⁰C
ΔT = T₂-T₁ = 90⁰C
c(H₂O) = 4,2 kJ/kg⁰C
Q = ?
Q = c·m·ΔT = 4,2 kJ/kg⁰C · 150 kg · 90⁰C = 56700 kJ = 56,7 MJ

1