Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány liter víz fér abba a kockába, amelynek élhosszúsága 2dm?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1013
Hány liter víz fér abba a kockába, amelynek élhosszúsága 2dm?
Vezesd le hogyan oldottad meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
1dm³=1liter
1:3=0,333333
0,333333×2=0,666666

0,666666 liter víz fér egy olyan kockába, amelynek élhosszúsága 2dm

2dm élhosszúság=2dm³
-2

A kocka éle a=2 dm
A kocka térfogata: V=a³=2³=8 dm³=8 liter víz
0

Ebben a feladatban tulajdonképpen az a kérdés, hogy mennyi a térfogata a kockának.
A kocka térfogata: a×a×a
Itt az "a" oldal 2 dm, tehát a=2 dm
A képlet: 2 dm × 2 dm × 2 dm
2 dm × 2 dm = 4 dm²
4 dm² × 2 dm = 8 dm³
1 dm³ = 1 liter, tehát 8 dm³ = 8 liter.
A válasz tehát: egy 2 dm élhosszúságú kockába 8 liter víz fér.

Remélem, hogy segítettem.
Módosítva: 4 éve
2

kocka térfogata= a³
2 dm=a
Kocka térfogata= 8 dm³
dm³= liter
8 dm³ = 8 liter
-1