Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Behelyetesités és kiküszübőlés módszer segitség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
368
Oldd meg a következő egyenleteket:
(a) I4x+y-1I + I 2x+10y-3I = 0
(b) √(xtyt1)² + √(x-y-7)² = 0
(c) (2xtyt1)² + (x-y+2)² = 0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, módszer, behelyesités, kiküszöbőlés
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) 4x+y-1=0 és 2x+10y-3=0 amiből x=7/38 és y=5/19
b) x+y+1=0 és x-y-7=0 amiből x=3 és y=-4
c) 2x+y+1=0 és x-y+2=0 amiből x=-1 és y=1
0