Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyszerűbb alakra hozás

Főoldal » Középiskola » Matematika
1656
Csatoltam a feladatról képet, egyszerűbb alakra kell hozni a kifejezést, előre is köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A számláló:
`(a^3·b)^3 = a^(3·3)·b^3 = a^9·b^3`
`(a^9·b^3)·b^5 = a^9·b^(3+5) = a^9·b^8`
A nevező:
`(b^2)^3 = b^(2·3)=b^6`
`b^6·a^8`

A tört tehát:
`(a^9·b^8)/(b^6·a^8) = a^(9-8)·b^(8-6) = a·b^2`
0