Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi az eredménye (levezetéssel együtt) ezeknek az egyenleteknek?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1087
(x+3)-2x=15
x+(3-2x)=15
(6-x)+4=3x-2
6-(x+4)=3x-2
2000-(x+2)=1000
8x-(2x-3=16-(2x-3)
Válaszodat köszönöm!! :D
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Össze kell vonni, aztán x-et kiszámolni.
1.
-x + 3 = 15 /kivonsz 3-at
-x = 12 /beszorzod -1-gyel
x = -12

2.
ugyanaz jön ki, mint az előzőnél

3.
6-x+4 = 3x-2 /hozzáadunk x-et
10 = 4x-2 / hozzáadunk 2-t
12 = 4x
3 = x

4.
6-x-4 = 3x-2
2 = 4x-2
4 = 4x
1 = x

5.
2000-x-2 = 1000
1998 = 1000 + x
998 = x
0

(x+3)-2x=15
-x=12
x=-12

x+(3-2x)=15
-x=12
x=-12

(6-x)+4=3x-2
10=4x-2
12=4x
3=x

6-(x+4)=3x-2
6-x-4=3x-2
4=4x
1=x

2000-(x+2)=1000
2000-x-2=1000
1998=1000+x
998=x

8x-(2x-3)=16-(2x-3)
8x-2x+3=16-2x+3
8x=16
x=2
0