Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Miért tűnt csak úgy el az integrál elől a 4/3 konstans helyettesítés után?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
458
Helyettesítésnél a dx = 2/sqrt(3)du és elméletileg ennek szorzódnia kellene a már integrál elött lévő konstanssal mikor kiviszem, de ezek szerint rosszul tudtam, mert nem így történik, pedig a feladat megoldása helyes (WolframAlpha-val ellenőriztem).
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
integrálás
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Fordítva, tehát ha az u=... fv-t deriválod, akkor az jön ki, hogy:

du/dx=1/(sqrt(3)/2)=2/sqrt(3), tehát

du=2/sqrt(3)*dx

Innen dx=sqrt(3)/2 du

És akkor ha ezt beszorzod a 4/3-al, akkor

4/3*sqrt(3)/2=2/sqrt(3).

Remélem így érthető:)
1