Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora munkát végezünk, ha egy 5kg tömegű testet emelkedett 2m magasra

Főoldal » Általános iskola » Fizika
352
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Munka (W)= erő (F)* elmozdulás (s)
Itt tömeg (m) van erő helyett ezért azt át kell váltani erőbe (súlyba).
F=m*a (gyorsulás) esetünkben a gyorsulás a Föld gravitációs gyorsulása ami kb. 10 m/s2
tehát F= 5*10N=50N (Newton)
Így: W=50*2J=100J (Joule)
0