Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet megoldása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
409
Sziasztok SOS kéne segítség 15-(a+1)-3(a-1)=a+18
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Esetleg
15-(a+1)-3(a-1)=a+18
15-a-1-3a+3=a+18
17-4a=a+18 /-17
-4a=a+1 /-a
-5a=1 / :-5
a=-1/5


Módosítva: 4 éve
2

-15a-15-3a+3=a+18
-18a-12=a+18 /-18
-18a-30=a / +18a
-30 =19a /:19
1,57 =a
Én így tanultam, remélem tudtam segíteni.
0