Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matematika statisztika

Főoldal » Középiskola » Matematika
651
A kördiagram egy 5500 lakosú település lakosságának megoszlását mutatja. Add meg a férfiak, a nők és a gyermekek százalékos eloszlását és létszámát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
férfi: x
nő: 118°
gyermek: 144°

x+118°+144°=360
x+262°=360° /-262°
x=98°

360°=5500

144°/360°=0,4-->40%
5500*0,4=2200 gyerek

118°/360°≈0,328≈32,8%
5500*(118/360)≈1802,8=1803 nő

98°/360°≈0,272≈27,2%
5500*(98/360)≈1497,2=1497 férfi

Ell.:
2200+1803+1497=5500
0