Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.-os kémia SOS

Főoldal » Általános iskola » Kémia
356
A magnézium-szulfát tömegének hány%-a magnézium?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A magnézium-szulfát az MgSO4, aminek tömege: 24g+32g+16g*4=120g. A magnézium tömege 24g.
Tehát a %: 24/120=0,2=20%
2